Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin Genel Kurulu 2 Nisan 2015 tarihinde Ankara`da gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen Genel Kurul`a Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. M. Mehdi EKER, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’ni temsilen Genel Başkan Cemalettin ÖZDEN, Balıkesir DSYB Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal ÇAKIRCA, Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ÖZCAN, Bolu DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer BİLİCİ, Diyarbakır DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Vahyettin BAYAD ve Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin VELİOĞLU katıldı.
Genel Kurulun açılış konuşması çerçevesinde Sayın EKER DAP, GAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki 35 ilde hayvancılık projesi geliştirdiklerini, ahır ve ağılların inşasına yüzde 50 destek verdiklerini dile getirerek bu uygulamayı diğer illerde de hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.