Tarım, gıda, beslenme ve sağlık sektörü olmak üzere, sağlıklı yaşam unsurları ile ilgili bilgi ve tecrübelerin bilimsel veriler ışığında tartışılması ve elde edilen bilgilerin toplumun tüm kesimleri ile paylaşılması amacıyla Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi gerçekleştirildi.
Sakarya ve Bilecik İllerinde 20 – 21 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılan uluslar arası katılımlı zirveye Merkez Birliği’ni temsilen Genel Başkan Cemalettin ÖZDEN ve Genel Sekreter Dr. Hüseyin VELİOĞLU katıldılar.
Gıda Teknolojisi Derneği Başkanı Prof.Dr. A. Kadir HALKMAN, Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Atila YETİŞEMEYEN, Ankara Üniversitesi ve Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Erdoğan GÜNEŞ’in gerçekleştirdiği sunumlar çerçevesinde katılımcılara Türkiye’de ve Dünya’da İyi Tarım Uygulamaları, Organik Üretimin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği, Sağlıklı Tarımsal Üretimde Biyoteknolojik Ar-Ge Çalışmaları, Organik Üretimde Tedarik, Pazarlama ve Sertifika Sorunları, Üretim, İşleme ve Pazarlama Sürecinde Gıda Güvenliği, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıda Güvenliği, Gıda İsrafı, Açlık Sorunu ve Sürdürülebilir Gıda Projeksiyonları ile ilgili konularda bilgi verildi.