MERKEZ BİRLİĞİ HEYETİ İZMİR’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği heyeti İzmir Menemen’de faaliyet gösteren TDSYMB Suni Tohumlama Laboratuvarı ve GenTÜRK Boğa İstasyonunu ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde Laboratuvar Sorumlusu Veteriner Hekim Burak Murat KURT, Döl Kontrolü Projesi ve Sperma Üretimi konularında yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Heyet yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sığırlarda ırk ıslahı çalışmaları ile ülke hayvancılığını geliştirmeyi amaçlayan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Merkez Birliği Heyeti İzmir Menemen Belediye Başkanı Aydın PEHLİVAN’ı makamında ziyaret ederek GenTÜRK Boğa Sperması Üretim Merkezini tanıtmak, üretim merkezi ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Bunun yanı sıra bölgesel bir problem olan sineklerden hayvanlara, hayvanlardan insanlara da geçebilen zoonoz hastalıklar ve bunların hem hayvanlarda hem de insanlarda sebep olabileceği hastalıkların önüne geçebilmek amacıyla, bölgede yapılabilecek sinek mücadelesi ve buna bağlı hastalıkların eradikasyonu için talepte bulunuldu.

Bu yıl 17. kez düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, Katar Devleti Belediye ve Tarım Bakanı Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al-Subaie, İzmir Valisi Yavuz SELİM KÖŞGER, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak ESKİNAZİ, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ÖZGENER ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Heyeti katıldı.

Törende konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, Avrupa`nın dört büyük tarım fuarından biri olan fuarın ülkenin tarımsal potansiyelini gün yüzüne çıkardığına işaret etti.

Yapılan ziyaretlerin Merkez Birliği ve ülke hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ederiz.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız