Merkez Birliği 14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Katıldı

Türkiye’nin en büyük fuarlarından birisi olan 14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 7-10 Şubat 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti.

Fuara, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin yanı sıra Bakanlık Bürokratları, İzmir Valisi Erol AYYILDIZ, fuara katılan ülkelerin Bakanları, Bakan Yardımcıları, Büyükelçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı AYDOĞAN, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, Muhasip Üye Mehmet ALDEMİR, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat VAYISOĞLU, Hacı SELVİ ve Hasan Hüseyin ÖZDEMİR, Denetleme Kurulu Üyeleri, Mehmet Sedat GÜNGÖR ve Ahmet KIRLIOĞLU, Genel Sekreter İbrahim KARAKOYUNLU, Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT, üreticiler, çiftçiler, diğer sektör temsilcileri katıldı. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin de açmış olduğu standı, İl Birlik Başkanları, İl Birlik temsilcileri ve çok sayıda yetiştirici ziyaret etti. Fuar süresince katılımcılara Merkez Birliği faaliyetlerinin yanı sıra DSYB’leri hakkında bilgiler verilerek tanıtıcı ürünler dağıtıldı. Ayrıca diğer ülkelerin Bakanlık temsilcileri ile gelecekteki işbirliği olanakları görüşüldü.

Fuara birçok ülkeden bakanlık düzeyinde temsilci katıldı. Fuar kapsamında düzenlenen Tarım Zirvesi’nde yedi ülkenin bakanları sektörün sorunlarını, çözüm yollarını ve geleceğini masaya yatırdı. Teknolojik çiftlikler, sürdürülebilir tarım, insansız hava araçlarının tarımda kullanımı gibi başlıklarla çeşitli seminerler düzenlendi. Traktör lansmanları, tarım makinaları inovasyon sunumları, süt hayvancılığı eğitimi, koyun, keçi ve boğa ırkları tanıtımları yapıldı. Fuara ilgiyi artırmak için “koyun keçi güzellik yarışması”, “yoğurt yeme yarışması”, “genç çiftçiler yarışıyor bilgi yarışması” ve “ağır abiler yarışıyor boğa yarışması” gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yaklaşık 70 ülkeden 2 bin 500 firmanın katıldığı fuarda, yeni tarım ve hayvancılık teknolojileri görücüye çıktı.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız