Dünya Toprak Günü Kutlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5 Aralık Dünya Toprak Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen programa Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin ÖZDEN, Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan DAYAN ve Genel Sekreter Dr. Hüseyin VELİOĞLU katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI, Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak KESER, TEMA Vakfı Başkanı Deniz ATAÇ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Yuriko SHOJİ ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR konuşma yaparak, toprağın insan hayatındaki önemine değindiler.

Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak KESER, yaptığı konuşmada "Bugün dünya toprak günü yani toprağın önemini hatırlama günü. Bir santimetre kalınlığındaki toprağın ortalama bin yıl içerisinde oluştuğunu fakat birkaç saat içinde yok olabildiğini ve toprağın yok olmasına dur demek gerektiğini bir defa daha hatırlamanın günü. İncelenen verilere baktığımızda önümüzdeki 40 yıl içerisinde dünya nüfusunun 10 milyar civarını bulduğu buna karşılık da bu 10 milyar nüfusu beslemek için bugün ki üretimimizin yaklaşık yüzde 60 artması gerektiğini tespit etmiş durumdayız. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü FAO`nun açıklamalarına göre dünyada her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölürken, her yıl milyonlarca insan açlık sorunlarıyla mücadele ediyor" dedi.

Çok sayıda yetiştirici, sivil toplum kuruluşu ve firmanın yer aldığı Dünya Toprak Günü kutlamalarında Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği standında ziyaretçilere, süt, ayran ve simidin yanı sıra, tanıtım materyalleri dağıtıldı. Standımızı ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI’ ya ise Yönetim Kurulu Üyemiz Nurhan DAYAN tarafından Holstein ırkı boğa maketi hediye edildi.

img_2049 img_2000 img_2051 img_2075 img_2054

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız