İç Anadolu Bölgesi ve Orta Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren ve arzın artmasına bağlı olarak çiğ süt pazarlamada sıkıntı yaşayan İl Birliklerimizin sorunlarının çözümü amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet DANİŞ ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Durali KOCAK ile görüşüldü.
Yapılan görüşmelere Merkez Birliğinin yanı sıra süt pazarlamada sorun yaşayan Birlikler adına Amasya, Çorum ve Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri katıldı. Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet DANİŞ’e çiğ süt arzının artmasıyla birlikte Birliklerin ellerinde süt fazlası oluştuğu, bunun pazarlanamadığı ya da Ulusal Süt Konseyinin belirlemiş olduğu referans fiyatın altında pazarlanmak zorunda kalındığı, bir kısım sanayicilerin ödemeleri uzun vadeye yaydıklarını ve süte karşı yem baskısının devam ettiği, süt tozu müdahalesinin Nisan – Haziran ayları döneminde il bazlı ve arz fazlası kadar yapılmasının beklendiği ifade edildi.
Bakan Yardımcısı ile yapılan görüşmenin ardından Hayvancılık Genel Müdürü Sayın Dr. Durali KOÇAK ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı çerçevesinde son dönemde süt piyasasında yaşanan sıkıntılar ve sütte müdahale alımı konuları değerlendirildi.
Genel Müdür Yardımcısı Sayın Salih ÇELİK, Merkez Birliğini temsilen Genel Sekreter Dr. Onur ŞAHİN, Çorum DSYB Başkanı Sayın Yılmaz KAYA, Amasya DSYB Başkanı Sayın Güner ASLAN, Konya DSYB Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet TARTAN’ın hazır bulunduğu toplantıda Genel Müdür Sayın KOÇAK, üretim fazlası sütün süt tozuna işlenmesini Bakanlık olarak her zaman gündemlerinde tuttuklarını, gerektiğinde sıkıntı olan illere ve arz fazlası kadar müdahalenin yapılabileceğini ifade etti. Bu amaçla sanayi kesimi ile üretim fazlası sütün alımı konusunu görüşeceklerini, buradan çıkacak sonuca göre bir çalışma yapacaklarını belirtti.