Bakan ÇELİK Üretici Birlikleriyle Bir Araya Geldi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK, süt üreticileri ve süt sanayicileriyle görüştü.  Sabah saatlerinde süt sanayii kuruluşlarının yöneticilerini kabul eden Bakan ÇELİK daha sonra da Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği, Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Tire Süt Kooperatifi yöneticilerinden oluşan süt üreticileri heyetini Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Bakan ÇELİK, Türkiye`nin komşularında yaşanan gelişmeler nedeniyle sektörün karşı karşıya kaldığı sorunların nasıl aşılabileceği konusunda değerlendirmelerde bulunduklarının altını çizerek, süt sanayicilerinin ardından, süt üreticileriyle de yapacakları değerlendirmeler neticesinde karar aşamasına geleceklerini ve yayınlayacakları "Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği"nde yapılacak değişikliğin nihai şeklini alacağını bildirdi.

Bu tebliğin hem sanayiciler hem de üreticiler açısından yararlı neticelere vesile olacağına dikkati çeken ÇELİK, bununla ilgili bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Gerçekleştirilen toplantıya Merkez Birliğini temsilen Genel Başkan Cemalettin ÖZDEN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan KÖTEN, Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan DAYAN ve Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin VELİOĞLU katıldı.

12508809_599105840240476_462075507121401090_n

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız